Richard van den Berg combineert twee functies, waarin de persoonlijke groei en leervragen van leerlingen centraal staan. Hij is verantwoordelijk voor opleiding en ontwikkeling van collega’s. Daarnaast is hij projectleider en opleider van Het Opleidingshuis: een partnerschap tussen NUOVO-scholen en de lerarenopleidingen van de Hogeschool Utrecht (Instituut Archimedes) en Universiteit Utrecht (Graduate School of Teaching). Vanuit een integrale aanpak staat gezamenlijk opleiden er centraal, en theorie wordt verbonden aan de beroepspraktijk.

Met welk doel zijn jullie gestart om leren van elkaar te stimuleren?Het belangrijkste doel is een uitdagende werkomgeving, waarbij professionalisering een vast onderdeel wordt van het werkritme. Zo vergroten we niet alleen de aantrekkelijkheid van het beroep, maar creëren we ook loopbaanpaden waarbij specialisatie mogelijk...

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen op van12tot18.nl, inclusief persoonlijk profiel om artikelen makkelijk te selecteren, delen en bewaren.