Het aloude kwartetspel als leermiddel, maar nu ook digitaal. Als het aan initiatiefnemer Louis Hilgers ligt, wordt de Kwartool een succes in het onderwijs. De applicatie bestaat uit een website en een app om op eenvoudige wijze educatieve kwartetgames te maken, te uploaden en te spelen. Als introductie-, leer- en discussiespel over vrijwel elk onderwerp, voor alle leeftijden, voor elk vak en elk niveau. Kwartool heeft een website, Kwartool.nl, waarmee je je eigen digitale kwartet kunt uploaden, over elk onderwerp dat jij belangrijk vindt. Vervolgens kun je het kwartet spelen met de app Kwartool. Door in lessen een spelvorm in te zetten, nemen motivatie en betrokkenheid van leerlingen meestal sterk toe. Hilgers. “Hierdoor leren leerlingen doorgaans met meer plezier en beklijft de stof beter.”

Kwartool in het kort:

  • Kwartool bestaat uit de website Kwartool.nl en de bijbehorende app Kwartool voor iOS en Android. De applicatie is ook webbased te gebruiken.
  • Website en app zijn gratis te gebruiken.
  • Eenvoudige intuïtieve bediening om een digitaal kwartet te maken én te spelen.
  • Op termijn zijn vele kwartetspellen over allerhande onderwerpen gratis beschikbaar.
  • Groeiende database met educatieve spellen als leermiddelen voor po, vo, mbo en ho.

Het initiatief van Kwartool komt van onderwijsman in hart en nieren Louis Hilgers (LouisHilgers.nl). Kwartool is ondergebracht bij zijn Stichting TienTotZestien. Deze stichting heeft als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen, tieners en jongeren in Nederland, op Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, in Suriname en Caribisch Nederland. Het uitgangspunt van het initiatief Kwartool is de Open Leermiddelen filosofie: gratis voor iedereen beschikbaar!

Meer op: www.kwartool.nl