Sinds 2011 is het de missie van EDUtech Global om ideeën aan te wakkeren, oplossingen te zoeken en het speelveld voor onderwijs wereldwijd gelijk te trekken. Europa's toonaangevende onderwijzers, visionairs en beslissingsnemers zullen EDUtech kunnen ervaren in het hart van Amsterdam tijdens de eerste editie van EDUtech Europe, op 5-6 oktober 2022.

EDUtech Europe is een festival voor onderwijsleiders in geheel Europa om hun successen, strategieën en plannen voor de toekomst van het onderwijs te delen, dat nog steeds wordt gevormd door de voortdurende versnelling van digitalisering. Sprekers zullen het hele ecosysteem aanspreken, van leiderschap in pedagogiek, hybride levering, IT-infrastructuur, digitale strategie en meer.

Dit langverwachte evenement zal meer dan 3.000 bezoekers, 250 sprekers en 200 EdTechs verwelkomen in een centrum van innovatie, dat nieuwe ideeën voor de toekomst binnen het onderwijs aanwakkert.

Inspirerende keynote-sprekers zoals; Rob Houben (Educational Leader, Agora Schools) zal de keynote “Everyone deserves to be treated unqually” houden, waarbij de vraag wordt gesteld: kan het ongelijk behandelen van studenten en docenten uiteindelijk de hoeksteen zijn van onderwijsgelijkheid? Prof Dr. Jan L. Plass (Paulette Goddard Chair in Digital Media and Learning Sciences, New York University) onderzoekt de toekomst van XR in " Leveraging Augmented Reality, Virtual Reality, and Mixed Reality for Learning "; Dr. Sandra Leaton Gray (Associate Professor of Education IOE, UCL's Faculty of Education and Society) zal " Digital Children – a guide for adults " bespreken, terwijl ze verschillende studentprofielen analyseert en de potentiële toekomst van kunstmatige intelligentie veronderstelt; Het pandemische klaslokaal van Rikke Toft Nørgård (Associate Professor in Educational Design & Technology aan de Danish School of Education, Aarhus University) mag ook niet worden gemist, en nog veel meer.

Naast twee dagen interactieve panelsessies en presentaties van onderwijsleiders die scholen en hoger onderwijsinstellingen in heel Europa vertegenwoordigen, is het langverwachte Keynote Policy Panel op de middag van dag 2. Ministeriële vertegenwoordigers uit Spanje, Estland, Portugal en België zullen bespreken hoe onderwijstransformatie zal leiden tot ambitieus, inclusief en toegankelijk digitaal onderwijs in heel Europa.

“EDUtech Europe wil problemen aanpakken waar onderwijzers zich op moeten focussen voor de hybride toekomst van het onderwijs. Een forum van gelijkgestemde onderwijzers, beleidsmakers en EdTechs, de conferentie behandelt hoe de Europese onderwijssector het snelle tempo van digitale transformatie kan blijven omarmen, werkend aan een gemeenschappelijk doel om de onderwijs- en leerresultaten te verbeteren om zowel onderwijzers als leerlingen te inspireren.” zei Sharon Roessen, Managing Director van EDUtech Global.

Naast de premiumconferentie is de gratis toegankelijke exhibitiehal van EDUtech Europe, waar marktleiders zoals Lego Education, Microsoft, Anthology, Google Cloud, Canvas, SMART hun techologiën zullen laten zien. Ook onderdeel van de exhibitiehal is het "Show and Tell"-podium, waar inspirerende real-life docenten innovatieve strategieën en persoonlijke inzichten over lesgeven en technologische vooruitgang delen, naast de Start-Up Village, waar de revolutionaire start-ups over het hele continent worden getoond.

EDUtech Europe 2022 vindt plaats op 5-6 oktober 2022 in RAI Amsterdam.

Ga voor meer informatie over EDUtech Europe 2022 naar: www.terrapinn.com/EDUtech-Europe-Event22