Duidelijk en actueel

EnergieGenie staat vol nuchtere, begrijpelijke en actuele informatie over klimaatverandering en de energietransitie. Volgens gebruikers zijn de complexe onderwerpen op de site concreet en tastbaar gemaakt. De website is opgebouwd rond vier thema’s: Het klimaat verandert; Energie moet anders; Iedereen praat mee; en Van alles te doen. Voor elk thema zijn er artikelen met basisinformatie en aanvullende verdieping. Alle informatie en artikelen lenen zich daardoor goed voor werkstukken en lessen.

Kant-en-klare lessen

Op het docentenportaal zijn gratis kant-en-klare lessen van één á twee uur te vinden. De lessen zijn vakoverstijgend, maar kennen ook elk specifieke leerdoelen. Hierdoor worden ze als een verrijking ervaren op de huidige syllabus voor de vakken aardrijkskunde, biologie, economie, maatschappijleer, natuurkunde, Nederlands en scheikunde. De lessen zijn informatief en bevatten uitgebreide verwerkingsmogelijkheden zoals opdrachten, quizzen en challenges, die de stof verdiepen en verrijken. Een gebruiker van de lessen gaf aan: “De lessen zetten mijn leerlingen aan tot het denken en reflecteren over: wat doe ik zelf?”

“De lessen zetten mijn leerlingen aan tot het denken en reflecteren over: wat doe ik zelf?”

Inspirerend en vol uitdagingen

EnergieGenie wil leerlingen helpen om zelf duurzaam gedrag te vertonen. Daarvoor haalt het de onderwerpen naar hun eigen leefwereld. In de eerste plaats door te inspireren met verhalen van leeftijdsgenoten. Zo vertelt Aaliyah (14) over haar eigen duurzame modemerk. Daarnaast bevat de website challenges: uitdagingen die leerlingen zelf of in competitievorm tegen anderen kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan korter douchen of een week geen vlees eten. Hierdoor leren jongeren wat ze dagelijks zelf kunnen doen om duurzamer te leven en komen de onderwerpen ook thuis op tafel. Als laatst geeft de JobSwipe leerlingen een idee van mogelijke banen in de energie. En niet onbelangrijk, ze ontdekken wat goed bij hen past.

EnergieGenie in het kort

EnergieGenie Next faciliteert het gesprek over klimaatverandering en duurzame energie in jouw klas. Het is informatief en inspireert leerlingen om zelf in actie te komen. Bovendien ontzien de kant-enklare lessen op de docentenpagina jou als docent. Neem snel zelf een kijkje op www.energiegenie.nl.