Focus op film tijdens de Nationale Onderwijsweek

Was jij ook zo onder de indruk van de serie Klassen? Benieuwd hoe de makers het voor elkaar kregen om de leerlingen, leraren en wethouder in de serie zo mooi en intiem te portretteren? Kom dan dinsdagmiddag 5 oktober, op de Dag van de Leraar, met je collega's of leerlingen naar theater Flint in Amersfoort voor het inspirerende programma Focus op Film, een hele feestelijke middag, volledig in het teken van film.

 

Focus op Film wordt georganiseerd ism Netwerk Filmeducatie en Amersfoort Nationale Onderwijsstad en is onderdeel van de Nationale Onderwijsweek die in de week van maandag 4 t/m vrijdag 8 oktober 2021 plaatsvindt.

Master-Klassen

Het programma start om 12.45 met een masterclass van Ester Gould en Sarah Sylbing, de makers van Klassen, de serie die zo veel stof deed opwaaien in onderwijsland. Het bevlogen regisseursduo vertelt over de totstandkoming van deze serie en over het maken van een onderzoeksdocumentaire.

Filmleraar van het Jaar

Daarna worden de drie finalisten van de verkiezing Filmleraar van het Jaar 2021 bekend gemaakt door de huidige Filmleraar van het Jaar: Bart Valkenier. In de race zijn: Sanne Assink (regio Oost), André Broens (regio Midden), Caroline de Nerée (regio Zuid-Holland), Henk Huibers (regio Noord-Holland), Elroy Gramsbergen (Regio Noord) en Berrie de Zeeuw (regio Zuid). Er zitten po en vo leraren tussen, van docent Frans tot docent beeldende vorming.  

Winnaar Nationale Onderwijsfilm

Vervolgens vindt de uitreiking (en vertoning) van de Nationale Onderwijsfilm 2021 plaats. De zes kanshebbers zijn: De wijde wereld, De schooltuin, Klassen, Zouden ze het weten? en 100 dagen voor de klas. Direct na de bekendmaking van de winnaar start de vertoning van de Nationale Onderwijsfilm 2021.

Na het programma, rond 16.15, staan er drankjes klaar in de foyer. Kaartjes kosten 8,50 (inclusief koffie en een drankje na afloop) en zijn nu te koop.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dag-van-de-leraar-focus-op-film-168948203625

Let op: de organisatie hanteert de richtlijnen van gast-theater Flint m.b.t. de coronamaatregelen. Dat betekent dat bezoekers moeten beschikken over een coronatoegangsbewijs. 

Delen: