van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette

‘Verwarring over nieuwe normering’

In regio’s waar de toetsen uit het leerling- en onderwijsvolgsysteem (lovs) van Cito een rol spelen bij de toelating tot het voortgezet onderwijs, is verwarring ontstaan doordat de normering van enkele van deze toetsen is aangepast. De VO-raad en PO-Raad roepen de schoolbesturen in deze regio’s daarom op om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. De sectororganisaties benadrukken dat het schooladvies de basis moet zijn voor de toelating tot het voortgezet onderwijs.

Lees meer...

Eerste Groene vlag

Vier locaties van het Nordwin College in Friesland ontvangen onlangs de Eco- Schools Groene Vlag. Onder het motto ‘Groen begint bij mij!’ neemt Nordwin College deel aan het programma Eco- Schools. Dit internationale programma van de Verenigde Naties loopt in meer dan 50 landen, op tienduizenden scholen. Eco-Schools biedt een stappenplan om duurzaamheid te integreren in de lessen én in de bedrijfsvoering van de school.

Lees meer...

Winnaars lego league Benelux

Team Libanon Lego van het Libanon Lyceum in Rotterdam, heeft de hoofdprijs gewonnen in de finale van de First lego league Benelux. Door de overwinning in deze robotwedstrijd heeft het team een plek in de wereldfinale in St. Louis (VS) verdient. Die finale wordt gehouden in april. In de Beneluxfinale gingen 500 kinderen van 9 tot 16 jaar de strijd met elkaar aan. Met een zelfgebouwde en geprogrammeerde robot voerden zij missies uit rond het thema natuurrampen.

Lees meer...

School’s cool neemt drastische maatregel

Mentorproject School’s cool ziet noodgedwongen haar prijzen en inkomsten dalen. Mede als gevolg van concurrentie en de crisis, zien zij zich genoodzaakt een aanzienlijk deel van de betaalde krachten te ontslaan. De reorganisatie wordt ingezet om de continuïteit van de stichting en haar doel – kinderen ondersteunen die hulp nodig hebben om de overgang naar het voorgezet onderwijs te maken – blijvend te kunnen waarborgen.

Lees meer...

Groningen Onderwijsstad 2014-2015

Op 20 februari heeft de Toetsingscommissie Verkiezing Nationale Onderwijsstad de stad Groningen aangewezen als Nationale Onderwijs stad 2014-2015. Sinds 2012 wordt jaarlijks een stad aangewezen als Onderwijsstad van het jaar. Het moet dan gaan om een stad die een breed scala van onderwijsvoorzieningen heeft te bieden die aan het onderwijs en de vorming van jonge mensen een hoge prioriteit geven.

Lees meer...

Abonneren >>
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>