van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette


btn lezen

special-for-youVoordeel

Elke maand zoekt Van Twaalf tot Achttien naar een speciale actie voor haar lezers. Zo heeft u als abonnee of als nieuwe abonnee voordeel bij bijvoorbeeld de aanschaf van een boek of de toegang tot een congres.

 
boekpresentatieBoekpresentatie en de Brandpuntmethode
SPECIAAL VOOR DE LEZERS VAN VAN TWAALF TOT ACHTTIEN
DEZE MAAND EEN UITNODIGING VOOR DE BOEKPRESENTATIE
‘VERWONDERING – LEREN CREATIEF EN KRITISCH DENKEN
DOOR VRAGEN TE STELLEN’ EN DE KANS OM EEN WORKSHOP
BRANDPUNTMETHODE VOOR UW SCHOOL TE WINNEN

Over het boek Verwondering:
Kinderen komen op de wereld als nieuwsgierige onderzoekers, peuterwetenschappers. Dat verandert vanaf het moment dat die jonge onderzoekers naar school gaan. Na 10, 12 jaar onderwijs veranderen ze van nieuwsgierige en onderzoekende kleuters in ongeïnteresseerde en lethargische pubers. Iedereen die in het onderwijs werkt kent de uitdaging ongeïnteresseerde pubers te motiveren. Veel leerkrachten en ouders berusten erin: ‘Pubers willen nu eenmaal niet leren’, ‘Pubers vinden school niet leuk’ – een soort natuurwet.

Van der Wateren gelooft daar niets van. Het is absoluut niet nodig dat jongeren zich massaal vervelen op school. Wat ook de oorzaken zijn waardoor kinderen naarmate ze ouder worden minder nieuwsgierig en leergierig zijn, er is één oorzaak waar leraren wat aan kunnen doen: de lessen interessanter en relevanter maken en daarmee leerlingen motiveren zich erin te verdiepen.

Leerlingen hebben afgeleerd vragen te stellen die buiten de lesstof vallen, de waaromvragen achter de antwoorden in de schoolboeken. Leerlingen met meer diepgaande vragen zijn vaak lastig voor docenten. Ze houden de les op en bovendien weet de docent zelf het antwoord ook niet altijd. ‘Verwondering’ biedt talloze praktische handreikingen aan leerkrachten, docenten en opvoeders, van een enkele inspirerende les, tot lessenseries, onderzoeksprojecten en een compleet nieuw curriculum.

Over de workshop Brandpuntmethode: Dit is een bewerking van de Question Formulation Technique van Dan Rothstein en Luz Santana. In de workshop gaat u aan de slag met de verschillende te nemen stappen uit de Brandpuntmethode. U doorziet hoe leerlingen leren door vragen te stellen en u ervaart hoe om te gaan met het creëren van tijd om vragen te formuleren.

Aanmelden
Heeft u passie voor uw vak, uw leerlingen uw onderwijs? Geef u op voor de boekpresentatie ‘Verwondering – leren creatief en kritisch denken door vragen te stellen’ en ontvang het boek ter plekke voor €10,00 in plaats van €14,95. Onder de deelnemers van Van Twaalf tot Achttien wordt een workshop Brandpuntmethode door Dick van Wateren voor de hele school verloot! Wilt u kansmaken? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. actiecode 12-18.
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>