van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette


btn lezen

special-for-youVoordeel

Elke maand zoekt Van Twaalf tot Achttien naar een speciale actie voor haar lezers. Zo heeft u als abonnee of als nieuwe abonnee voordeel bij bijvoorbeeld de aanschaf van een boek of de toegang tot een congres.

 
Gedragen Gedraggedragen-gedrag

HOE WORDT OP SCHOOL MET ELKAAR OMGEGAAN? WELK GEDRAG IS ACCEPTABEL EN WELK GEDRAG NIET?

Met het spel Gedragen Gedrag gaan onderwijsteams met elkaar en met leerlingen op een leuke en laagdrempelige manier met elkaar hierover in gesprek. Het spel bevat kaartjes met daarop beschrijvingen van situaties die afkomstig zijn uit de schoolpraktijk. De kaartjes zijn ingedeeld in verschillende thema’s: agressie en geweld, diversiteit, feesten, gewoonten, lhbt, liefde en relatie, pesten, school en privé, seksueel gedrag, sociale media, en taal en kleding. Door kaartjes te selecteren kan het spel ook rond één thema worden gespeeld. Doel: gewenst en ongewenst gedrag bespreekbaar maken, en samen tot afspraken en regels te komen. Het spel is verkrijgbaar in een versie voor het primair onderwijs en voor het voortgezet onderwijs. De versie voor voortgezet onderwijs bevat een leerlingenspel, met diverse spelvarianten. Speel bijvoorbeeld het stellingenspel of voer een discussie in de klas.

Speciaal voor de lezers van Van Twaalf tot Achttien stelt de Stichting School & Veiligheid een gratis exemplaar ter beschikking. Neem in de maand juni een jaarabonnement op Van Twaalf tot Achttien, en meld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat u kans wil maken op een gratis exemplaar! Aan het einde van de maand zal de winnaar op de site bekend gemaakt worden en krijgt hij of zij het spel thuisgestuurd.
 
Abonneren >>
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>