van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette


btn lezen

special-for-youVoordeel

Elke maand zoekt Van Twaalf tot Achttien naar een speciale actie voor haar lezers. Zo heeft u als abonnee of als nieuwe abonnee voordeel bij bijvoorbeeld de aanschaf van een boek of de toegang tot een congres.

 
weten-vraagt-meer-dan-metenWeten vraagt meer dan meten

Christien Brinkgreve, Sanne Bloemink en Erik Coenen

‘Al die statistische kennis, geeft die ons ook inzicht? Protocollen zijn in de plaats gekomen van goed kijken, luisteren en nadenken. De gevolgen ervan zien we overal om ons heen. CEO’s die geen idee hebben wat er leeft op de werkvloer. Verpleegkundigen die ooit kozen voor de zorg omdat ze mensen wilden helpen, maar daar nu structureel te weinig tijd voor hebben en dus in gewetensnood komen. Creatieve omgang met onderzoeksresultaten door wetenschappers die weten dat alleen hun internationale publicaties meetellen. Angst en onzekerheid onder ouders die vrezen dat de testresultaten van hun kinderen niet voldoende zullen zijn voor een havo- of vwo-advies, de toegang tot hbo of universiteit. En misschien nog het ergst van al: mensen die het vertrouwen beginnen te verliezen in onze politici en instituties. In Weten vraagt meer dan meten wordt door Christien Brinkgreve, Sanne Bloemink & Eric Koenen het heersende regime van maat en getal ter discussie gesteld. Het bevat interviews met betrokkenen als Trudy Dehue, Paul Verhaeghe en Xandra Schutte, en beschrijft alternatieven voor de huidige meetcultuur in onderwijs, journalistiek, bedrijfsleven en psychiatrie.’

Speciaal voor lezers van Van Twaalf tot Achttien stelt de Amsterdam University Press 5 exemplaren beschikbaar. Wil je in aanmerking komen voor een exemplaar? Ga dan naar de site en meld het via het contactformulier (rechtsboven: contact). Aan het einde van de maand verloten we de 5 exemplaren en hoort u wanneer u een exemplaar heeft gewonnen.
 


de-vijf-interactiestappen-voor-lerenDe vijf interactiestappen voor leren

De vijf interactiestappen voor leren is een boek dat een interactiemodel beschrijft om tot effectief leren te komen. Het is een praktisch boek, gemakkelijk leesbaar en doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. De eerste lezers gaven aan dat de inhoud laagdrempelig is en direct toepasbaar omdat het vanuit praktijksituaties beschreven is. Elke stap is in een hoofdstuk beschreven en eindigt met vijf concrete tips hoe de interactiestap ontwikkeld en versterkt kan worden.

Workshop
In vier korte workshops van 15.00 – 17.00 uur licht LinQue Consult dit model nader toe. Deze workshops kunt u gratis bijwonen.
Dinsdag 9 mei omgeving Den Bosch
Maandag 15 mei omgeving Amsterdam
Dinsdag 16 mei omgeving Arnhem
Woensdag 17 mei omgeving Meppel

Iedereen die zich aanmeldt krijgt bovendien het model op posterformaat mee naar huis.
Meer informatie en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>