van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette


btn lezen

debat-3-feb-2016Debat 3 februari: Een ander perspectief op taakbeleid en werkdruk

Lange discussies over hoeveel uren voor bepaalde taken staan, leiden mede tot een groter gevoelde werkdruk.

Het is lastig om onder druk tot een ander perspectief te komen. Een radicale ommezwaai kan soms nodig zijn. Hoe kunt u die bereiken in uw school? We nodigen alle leraren, schoolleiders en bestuurders uit het voortgezet onderwijs uit om op 3 februari in De Balie in Amsterdam hierover mee te debatteren.

Programma 17:00 tot 19:00 uur

Taakbeleid als onderdeel van het personeelsbeleid
Stichting Progresso (Calandlyceum en Caland2) in Amsterdam heeft op één pagina de uitgangspunten van hun taakbeleid samengevat. Driekwart van het personeel stemde met dit voorstel in. De rolopvatting en de professionele ruimte van docenten was leidend in dit proces waarin werd samengewerkt met de Pmr. Hoe hebben zij dat proces tot nu toe ingestoken om van urenregistratie en -verantwoording naar een set van afspraken gemaakt vanuit onderling vertrouwen te groeien? Luister naar hun verhaal en denk mee met hun uitdagingen.

Professionele dialoog voeren
Hoe voert u in school een constructieve professionele dialoog over taakbeleid of andere zaken? Acteurs van verandertheater Crux Creaties tonen u op tragikomische wijze een systeem onder druk. De vraag aan u is vervolgens: wat zou elk personage anders kunnen doen om de dialoog beter te kunnen voeren? Ervaar ter plekke wat de impact kan zijn van zelf bedachte interventies om het systeem anders te laten functioneren.
U gaat naar huis met nieuwe inzichten en handvatten om zelf op school toe te passen.

Aanmelden
U kunt zich via de website van De Balie aanmelden. Deelname is gratis.
Livestream Kunt u er niet bij zijn in Amsterdam? U kunt de bijeenkomst ook via livestream op de website van De Balie volgen. Bijvoorbeeld op school, samen met uw collega’s.

Abonneren >>
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>