van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette


btn lezen

samen-op-expeditieSamen op expeditie!

Heb je hart voor onderwijs en onderzoek? Kom dan naar het NRO-congres op 4 november in Amersfoort, een avontuurlijke en dynamische dag waarop kennisdeling, inspiratie en ontmoeting centraal staan.

Doe ideeën en contacten op, spreek met onderzoekers, ontmoet nieuwsgierige leraren en schoolleiders en laat je inspireren. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de beste verbindingen tussen onderzoek en onderwijspraktijk. We voeren goede gesprekken in klein en groot verband, gaan actief met elkaar aan de slag en leren van elkaars kennis en ervaringen.

Voor ieder wat wils

Het programma is gevarieerd en vol keuze: voor ieder wat wils! In drie verschillende rondes kan je telkens kiezen uit vier verschillende onderdelen met daarbinnen weer een breed aanbod van thema’s en onderwerpen. Denk hierbij aan onderzoek op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de rekenles, effecten van ICT, bewegen en leren, professionele leergemeenschappen, maar ook bijvoorbeeld pesten en sociale relaties in de klas of het brein en leren. Kortom veel actuele onderwerpen!

Rond het kampvuur
In dit onderdeel staan uitwisseling, het delen van ervaringen, elkaar bevragen en van elkaar leren centraal. In een kleine en knusse setting ga je onder begeleiding van een gespreksleider met andere deelnemers samen de diepte in.

 

Op verkenning
Tijdens verschillende interactieve werksessies krijg je de kans een breed scala aan interessante onderwerpen te verkennen. Onderzoekers, onderwijsprofessionals of ervaringsdeskundigen delen hun kennis en expertise met je. De focus ligt hierbij op de verbinding tussen onderzoek en onderwijs.

 

Op avontuur
Houd je van avontuur? Doe dan mee aan de unconference-sessie: een bijeenkomst met een vrije structuur zonder specifiek programma, waarvan de inhoud wordt bepaald door de deelnemers. Spring in het diepe en laat je verrassen.

 

 Gebaande paden
Het is gelukkig niet altijd nodig om off the beaten track te gaan en zelf een weg vrij te maken. Anderen zijn je voorgegaan en delen graag al hun ervaringen en kennis met je. Schuif aan bij een keur aan lezingen, pitches en presentaties.

 

Prijsuitreiking NRO-VOR-Praktijkprijs

Tijdens het congres reiken we de NRO-VOR-Praktijkprijs uit aan een Nederlandse onderzoeker wiens onderzoek is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. Het onderzoek draagt zo bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Klik hier voor meer informatie over de prijs en deelname.

Bekijk ons programma

PRAKTISCHE INFORMATIE

Contact: Annemarijke Jolmers (tel. 070 3440969) of Veronique van der Perk (tel. 070 3440577) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer:   Woensdag 4 november 2015
Waar:   Rijtuigenloods, Amersfoort (achter het station)
Voor wie:   Leraren, schoolleiders, schoolbestuurders (PO & VO), onderzoekers en alle andere geïnteresseerden in onderwijsonderzoek
Kosten:   Er zijn geen kosten aan dit congres verbonden
Registers:   Het NRO-congres is opgenomen in het Lerarenregister (zoek bij toevoegen van professionaliseringsactiviteit op nummer AbHdgbvZl7 of NRO-congres) en wordt vermeld als bron in het Schoolleidersregister PO bij vier professionaliseringsthema’s (Kennis- en kwaliteitsontwikkeling, In relatie staan tot de omgeving, Regie en Strategie en Omgaan met verschillen).
Abonneren >>
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>